• Wedstrijdverslag OBW-Brummen E-jeugd

  Hierbij een kort verslagje vanaf de zijlijn, speciaal voor de ouders die er niet bij konden zijn.

  We beginnen de dag goed. Met 4 jongens en 5 meiden staan we precies op tijd klaar bij de sporthal in Zevenaar.  Een nieuwe tegenstander voor ons,  maar gelukkig een team dat net als ons helemaal nieuw in de E-competitie begint. πŸ€ΎπŸΌβ€β™€οΈ

  Na een korte warming up en met 3 wissels aan de kant begint de wedstrijd gelijk vol energie.

  Het duurt niet lang, want na een paar minuten zitten de eerste goals van Nika, Maaike en Jaiden alweer in het net van de tegenstander.

  Maar OBW komt toch ook terug en het staat opeens 3-3.   Er is twijfel over 1 goal (tussen boven lat en onderlat). Scheidsrechter heeft het helaas niet goed gezien!, maar toen stonden we nog voor met 3-1.

  Siem had verder netjes alle ballen kunnen tegenhouden die langs onze verdediging glipte.

  Jaiden en Emma maakte de laatste 2 punten.

  Het tempo zakte even terug en met 5-4 was er tijd voor rust en reflectie.  Iets te vaak waren de ballen we richting het doel maar te zacht en teveel met een boogje.  OBW had een sterke muur van verdedigers en daar kwamen we niet makkelijk meer  langs. Meer overspelen en de echte kansen zoeken in de gaten van hun verdediging was de tip van Gerda.

  Helaas konden we maar weinig kansen vinden in de 2de helft. Beide teams waren zichtbaar vermoeid en er werd slordiger over gespeeld.  Onze verdediging was wel een stuk sterker en hebben behalve een snelle goal in de eerste minuut van de 2de helft heel actief verdedigd.  Sterke verdediging op de cirkel met Yara H., Emma en Nika/Maaike.  Maar ook flink zitten storen met Sam, Jaiden, Lukas en Yara A. voorin de verdediging.   Siem heeft in de 2de helft met Sam geruild als keeper.

  Helaas konden we de 2de helft niet profiteren van onze uithoudingsvermogen. De muur van blauwe shirtjes stonden telkens netjes op een rij en alle ballen gingen er met flauw boogjes overheen. Het bleef wel heel snappen tot het eind waarbij bijna de hele 2de helft het 5-5 bleef op het scorebord.

  Met nog een tegendoelpunt in de allerlaatst 10 seconden werd het toch nog 5-6 en liepen we de overwinning helaas mis. Als team goed en vooral leuk gespeeld. De kansen waren zeker hoog voor een overwinning, misschien wel te hoog en dat deed op het eind wel even pijn.

  Tips en tops:

  Tops: heel veel geleerd van echt wedstrijd spelen. Bijna geen regel fouten gemaakt, en we stonden goed op te letten met verdedigen. We hebben de tegenstander maar weinig kansen gegeven.

  Tips: meer doelpunten. Zo agressief als we verdedigen, zou ik graag ook in de aanval willen zien. Dat bekent sneller overspelen van links naar rechts maar ook sneller gooien als je de kans krijgt en een gat ziet in de verdedigen  ( we hoeven niet over te gooien met de keeper πŸ˜‰)

  Hier komt de eerste regel tekst ... (vul hier aan)