• Update coronaregels 26 januari 2022

  Update coronaregels 26 januari 2022

  Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus per 26 januari verder versoepeld. Voor de sport betekent dit onder andere dat de competities kunnen worden hervat, publiek onder voorwaarden weer welkom is en dat de horeca op sportaccommodaties, ook onder voorwaarden, open mag tot 22.00 uur ’s avonds. 

  De anderhalve meter afstandsregel blijft wel van kracht waar die de sportbeoefening niet in de weg staat en geldt ook voor en na het sporten.

  Publiek – Tribune weer open

  Het publiek moet die afstandsregel eveneens in acht nemen: als het publiek een vaste zitplaats heeft, mag een locatie zoveel plaatsen benutten als kan met de 1,5-meter-regel. Publiek moet om uiterlijk 22.00 uur de sportaccommodatie weer verlaten.

  Gelegenheid tot douchen

  Ook kan er weer gebruik gemaakt worden van de douchegelegenheden na de trainingen/wedstrijden.

  Coronatoegangsbewijs en mondkapjes

  Voor de binnensport is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist, bij de buitensport geldt dat voor de voorzieningen binnen. Er zijn uitzonderingen voor vrijwilligers en mensen die beroepsmatig op sportaccommodaties aanwezig moeten zijn. Mondkapjes zijn verplicht voor personen vanaf 13 jaar op binnensportlocaties, behalve tijdens het sporten. Tijdens wedstrijden dient men wanneer men niet actief in het veld aanwezig is een mondkapje te dragen.

  Horeca van sportaccommodaties

  In de horeca van de sportaccommodaties gelden de algemene horecaregels, waaronder de verplichting van een coronatoegangsbewijs vanaf 18 jaar, verplichte zitplaatsen, anderhalve meter afstand en een mondkapje bij verplaatsing.